Wraz z nadejściem weekendu majowego, zwykle niecierpliwimy się, aby nareszcie zacząć sezon grillowy.

Niektóre osoby nawet nie przejmują się tym, jeśli okazuje się, iż aura nie do końca jest zadowalająca. W takiej sytuacji przecież można schować się pod jakimś zadaszeniem. Jeśli chodzi o wybieranie posiłków, to zwykle jesteśmy skłonni do tego, aby na grilla położyć kiełbaski. Ale ostatnio nasze gusta się zmieniają i zdecydowanie częściej zaczynamy kombinować nie tylko z innymi mięsami, a także z pozostałymi produktami.

warto poczytać
Opracowanie: Fotolia
Na podstawie: Fotolia
W związku z tym na ruszcie kładziemy chociażby schab, czy też kaczkę. Potrawy z grila mogą być naprawdę wyśmienite, niż to się normalnie przyjęło. Wystarczy na przykład normalną kaczkę lub inny typ mięsa zamarynować w smacznym dipie lub oliwie z oliwek z dodatkiem czosnku, a smak okaże się już całkowicie inny.

Bardzo cenimy sobie nadziewane mięsa, na których znajdują się kąski kurczaka oraz rozmaite dodatki takie jak pomidor, jak i również cebulka. Jeśli już jemy smażone warzywa na szaszłykach, to warto poeksperymentować z nimi całkowicie osobno. W takiej sytuacji świetnie nadaje się faszerowana cukinia, albo też grillowane cebulki.


Może zainteresują ciebie także

Brytfanna - niezbędne naczynie do wybornego przygotowania mięsa

Brytfanny
Na podstawie: garneczki.pl
Brytfanna jest ogromnie użytecznym naczyniem, jakie bezsprzecznie powinno znaleźć się w każdej kuchni. Dużo osób regularnie je mięso, albowiem posiada ono nie wyłącznie sporo wartości odżywczych, lecz jest także wyśmienite w smaku. Chociaż, aby mięso było przygotowane prawidłowo i rzeczywiście zachwycało swoim fenomenalnym, niepowtarzalnym smakiem to naturalnie wypada zadbać o jego należyte przygotowanie.
To jest naturalne, że posiada trochę nieco inny smak, ale takie eksperymenty nie popsują przyjęcia, a mogą pokazać drogę na nowe doznania smakowe. Na ruszcie możemy przygotować jeszcze sporo innych interesujących potraw. Tutaj także opłaca się wspomnieć między innymi o smażonym pieczywie. Do takiej pieczonej przekąski można przyrządzić aromatyczne masło ziołowe. Opcjonalnie rzeczywiście będzie nadawać się biały pieczywo pszenne.

Czy deser też można przyrządzić sobie na grillu? Dla każdego jest to możliwe. Już wielokrotnie słyszeliśmy o pieczonych gruszkach, to czemu mielibyśmy nie zobaczyć, czy można je zapiec na grillu? Innym takim owocem, który doskonale będzie smakował od razu z grilla jest banan. Oczywiście nie zapomnijmy o uprzednim jego zawinięciu w folię aluminiową. Dodatkowo pieczemy go bez obierania ze skórki. W ten sposób z pewnością się się nie rozleci. Im więcej będziemy eksperymentować, tym na większą ilość ciekawych rzeczy możemy wpaść.
15-09-11 10:11
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.